Welkom op de pagina van groep 8!

Het laatste en leukste jaar van de basisschool. Dit is namelijk het jaar voor ons waarin wij afscheid gaan nemen van de basisschool en de grote stap wagen naar het voortgezet onderwijs. 

In het begin van groep 8 gaan we drie dagen op schoolkamp. De afgelopen jaren zijn we naar Otterlo geweest. Hier doen we spellen met elkaar en hebben we drie dagen lol. 
Na het schoolkamp begint groep 8 pas echt. In de ochtend werken we vaak hard aan taal, spelling en rekenen. Ook horen we dan een Bijbelverhaal. In de middag richten we ons vaak op Engels en de zaakvakken. Soms worden die thematisch aangeboden. 
In oktober hebben we dan een eerste gesprek over het voortgezet onderwijs. We gaan alvast kijken naar de scores van de afgelopen jaren om eventueel te bepalen welke school bij ons past. In december en januari gaan we op bezoek bij een aantal voortgezette scholen. In februari is het dan tijd voor het laatste gesprek over het voortgezet onderwijs. Ondertussen bereiden we ons op het voortgezet onderwijs voor door goed bezig te zijn met onze agenda, samenvattingen te maken, plannen en zoveel mogelijk te leren zodat ons niveau goed aansluit bij het niveau op onze volgende school. De meeste kinderen uit groep 8 gaan naar het Ichthus, het CLV, het JFC en de Meerwaarde. In april maken we de IEP-eindtoets. 
Intussen zijn we dan al druk bezig met de musical die we aan het einde van het jaar voor de hele school en alle ouders opvoeren.
Aan het einde van groep 8 zijn we al bijna echte brugpiepers en klaar voor een volgende stap!