Welkom op de pagina van groep 5.

Groep 5 is een leuke en gezellige groep met 31 kinderen met 1 juf en 1 meester. 

In de ochtend gaan we aan de slag met rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen.

Met het rekenen leren we o.a. de tafel van 7,8 en 9. In de klas doen we een tafelcircuit om alle tafels goed door elkaar te kennen.

We gaan twee keer per week naar De Hokhorst om te gymmen. De ene keer hebben we de toestellen en de andere keer hebben we een spel.

In de middag gaan we bezig met  vakken doen zoals geschiedenis, aardrijkskunde of natuur en biologie. Deze vakken worden voor het eerst gegeven in groep 5 m.b.v. de methode Naut, Meander en Brandaan.

Naast de zaakvakken gaan we in groep 5 ook bezig met tekenen en handvaardigheid. Of doen we een spelletje uit de kast of gaan extra buiten spelen.

In groep 5 starten we ook voor het eerst met Engels (Groove.me). De nieuwste popsongs staan centraal in deze lessen.

Het hoogtepunt van groep 5 is het kind van de week. Elk kind van de groep neemt in een bepaalde week 5 voorwerpen mee, die belangrijk voor hem of haar zijn. Elke dag na de pauze maken we een laatje open en kijken we wat er in zit. Wat zal het zijn?

Het kind van de week gaat hier over vertellen waarom dit zo belangrijk voor hem of haar is. De andere kinderen kunnen elke dag vragen stellen. Deze week mag het kind van de week met de gelpennen in de schriften schrijven.

Aan het einde van de week vullen de kinderen een blad in waarop ze schrijven welk voorwerp zij het mooiste vonden. Daarnaast schrijven ze ook een compliment op voor het kind van de week.