Welkom om de pagina van groep 6!

Bij ons in groep 6 is het altijd erg gezellig. Dat vinden we ook heel belangrijk, want dan kun je pas goed leren. We leren heel veel via Meander, Brandaan en Naut (zaakvakken).Maar natuurlijk hebben we ook gewoon Taal, Spelling, Rekenen en Lezen. Tekenen, Handvaardigheid, Gym en Muziek ontbreken niet op ons rooster. Geregeld husselen we alle vakken door elkaar en dat doen we in elk geval als we een (schoolbreed) project hebben. Het is goed dat we in groep 6 leren om op onszelf te reflecteren. Dit houdt in dat we na elke toets gaan kijken waar we trots op zijn en ook wat we nog graag willen leren.

De meester en de juf helpen ons hier goed bij en ook na het rapport gaan we kijken waar we hulp bij willen hebben of waarbij we een ander juist kunnen helpen. Dit past dan ook goed bij het doel dat we in groep 6 hebben vastgesteld. Dat doel hangt voor in de klas en is: WE HELPEN ELKAAR ZO DAT IEDEREEN BETER WORDT DAN ZICHZELF.

We hebben geregeld een les buiten de klas. Bijvoorbeeld in het Kasteelbos of we gaan met de bus naar het Catherijneconvent. Dat zijn ook altijd hele leerzame lessen.